| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky řeším obdobný problém. Můj syn je narozený v polovině července. Sám se naučil číst, umí počítat, je velmi šikovný, z tohoto důvodu bych o odkladu ani neuvažovala. I když grafomotirka zatím nic moc, nekreslí jako některé jiné děti, a chodíme na logopedii kvůli ř,č,š. (logopedie se podle mě ještě dá dohnat, pořád je víc než půl roku čas)
Jenže do školy, kam půjde, musí mít všechny letní doporučení z PPP, že jsou na školu zralé. My tam již byli a doporučení nám nedali. Jsem z toho docela na mrtvici, protože i učitelka z MŠ jasně řekla, že je rozhodně na školu zralý.
Jenže psycholožka v PPP jej testovala a sice souhlasila, že v mnohém je napřed, ale se slovy, vždyť je letní, neochuzujejte jej o dětství ... myslela jsem si, že snad španě slyším. Já šla jen pro to potvrzení. Ona pořád opakovala, že nemají rádi, když letní děti jdou do školy, protože je spousta odkladových dětí, a ty letní jsou pak někdy až téměř o dva roky mladší. Ale přece není můj problém, že oni ty odklady dávají. Nám dokonce řekla, že když je to letní dítě, že to je odklad automaticky, protože to jev podstatě diagnoza.
Jediným argumentem, kterým mě nalomila bylo to, že když pak jdou děti na střední školu, a nemusí to být jen 8letý gymnázium, tak pak je ten rozdíl dost zásadní.

No dilema mám taky, jdeme ale k zápisu a zatím dám na učitelky ze školky. Myslím, že já a učitelky mého syna známe líp než psycholožka, co jej hodinu testovala.

Mmch, v testech neudělal ani jednu chybu, jen v polovině práce na okraj toho testu nakreslil obrázek. Dle psycholožky to svědčí o jasné školní nezralosti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.