Přidat odpověď
Ivko,
zajdi do PPP, nech ho důkladně otestovat. Právě jsem zjistila, že můj šestiletý prvňák narozený v květnu je nejmladší z celé školy. Před rokem touto dobou měl nejhorší kresbu ze všech předškoláků, ale testy v PPP mu třeba vyšly velmi dobře. Před nástupem do školy celkem počítal, písmen znal jen pár, čtení ani psaní ho naprosto nezajímalo. Nejradši se válel v prachu někde s kámošema na hřišti, lítal po oslavách, vymetal společenské akce. V létě ho testovali speciální pedagogové na logotáboře a vyšlo to všechno opět výborně. Takže jsme nastupovali s klidem.
3 měsíce je ve škole a patří k nejlepším žákům. Vyhrává ve třídě počtářské soutěže, ve všeobecných hádankách bývá maximálně na 2. místě, ze čtení nosí podtržené jedničky. Postupně ruší některé sportovní kroužky („nuda“), sám se přihlásil na šachy a děsně ho to baví. Nech ho otestovat odborníky. Mám dojem, že se u nás nakonec celkem trefili, když doporučili neodkládat školu i navzdory špatné výslovnosti (už máme zvládnuto) a grafomotorice (rychle se zlepšuje). Holčička je srpnová, ale jiný typ, nejspíš to na ten odklad bude, ale také nechám důkladně otestovat.
Předchozí