Ono umět jeden světový jazyk neznamená, že se člověk domluví dobře v zahraničí na nákupech! O tom jsem se přesvědčila nedávno v Německu - potřebovali jsme něco zjistit v nákupních středisku a sice je tam paní na informacích, ale anglicky neuměla vůbec nic! Bohužel němci angličtinu moc neovládají, myslím tím běžné lidi v obchodech nebo které se potkají někde ve městě. V turistickém ruchu asi ano. A stejně jsem narazila i v Itálii a ve Francii - znalost angličtiny mi nestačila!
A nedávno se mi v Kynžvartu na procházce s dětma stalo hned 2x, že u mě zastavilo auto s cizinci a hledali golfové hřiště. Anglicky se domluvím dobře, takže jsem jim poradila, ale docela mě pobavila ta jejich představa, že zastaví někoho na chodníku a zeptají se na cestu a on jim bude schopný poradit.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.