Přidat odpověď
Gigo,jo jo to znám - vy mu nečtete ? a věnujete se mu dost ? no to není možný, kdyby jste se mu věnovali,tak už by mluvil ..... bez komentáře
Jsem si jistá,že dělám co můžu a dělám to dobře - ale přece jenom člověk ve slabé chvilce zapochybuje.
S tou hláškou začal mluvit ve 3,4,5,letech a my to neřešili jsem se na vlastní kůži nesetkala. Za hysterku jsem považována nebyla a teď toho trochu lituji - měla jsem být hysterická o rok dříve,ale kdo to měl sakra vědět .... otázka je zda by to k něčemu bylo,protože Mates do spousty věcí prostě dorostl.Třeba uvažuji o tom,že znakování nám v ranné fázi našeho dorozumívání mohlo pomoct,ale ..... to jsem o tom všem nevěděla vůbec nic a myslela si,že znakování je jen pro hluchoněmé.
My se bohužel(i vzhledem k Matesově výšce - na besídce byl o 1/4 hlavy vyšší než všechny přítomné děti)přecházíme z kategorie "on ještě nemluví" do kategorie "on je postižený" ... což bude "veselejší".
Je pravda,že mě zatím žádná hláška nedostala do kolen,tak že by mě to hluboce vnitřně zasáhlo .... ano mrzelo X-krát ....ale hluboce mě opravdu zasáhla jen jednou naše dětská mudra,když mi s úlevou při jedné návštěvě řekla : " no to jsem strašně ráda,jak se Matyáš krásně rozmlouvá,já jsem nevěřila,že někdy začně mluvit a to by byla strašná škoda,protože on je takový pěkný kluk".Paradoxně pochvala,ale já po tom byla jako opařená - možná,protože si prostě nepřipouštím možnost,že by nemluvil.
Předchozí