300 ml vody 2 lžíce oleje 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 3 lžičky kmínu 300 g pšeničné hladké mouky 240 g žitné mouky 1 lžička sušeného droždí
Toto používám na klasický chléb. Mouka se dává předposlední a droždí úplně nahoru. Pokud chceš bílý chleba (a-la veka), místo žitné mouky použij polohrubou nebo hrubou pšeničnou mouku. Pozor, chleba pouze z pšeničné mouky hodně drobí, vylepšuji ho tedy tak, že trochu mouky nahradím škrobem - pak už se tam nedává žádný cukr, škrob je dost sladký sám o sobě, kvasnicím ke kynutí to stačí.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.