Ahoj, taky jsem ho koupila a nikdy se mi to nepodařilo. Myslím, že živení kvásku jen přes noc nestačí, musí se to nechat více dní.
http://www.prirodnivyziva.cz/rodovy_chleb.htm
Já už to dělám od oka. Vždy začnu tím kupovaným kváskem sušeným. Ten dám do sklenice, rozmíchám v teplé vodě, přidám žitnou mouku. Nechám v teple. Nechávám na digestoři nebo vedle sporáku. Druhý den, jak se začnou dělat bublinky, tak přidám zase mouku a vodu, aby to zase bylo takové řidší těsto. A takto kontroluju tak cca 3 dny, vždy když už kvásek ve sklenici jakoby nestoupá, tak zase přidám mouku a vodu.
No a z tohole pak odeberu do mísy nebo do pekárny a přidám mouku, vodu, kmín a příp. další přísady do chleba a zadělám. Nechám kynout několik hodin a pak upeču.
Trochu kvásku si vždy nechám stranou v lednici v té skleničce. Až chci zase péct, tak s předstihem aspoň 2 dny ho dám do tepla a zase začnu s tou moukou. Funguje mi to ok
)