Ahoj holky, naší malé se asi udělala plenková dermatitida
teda nevím, ještě jsem s tím u dr. nebyla, ale podle popisu to tak vypadá... Nejprve měla takové jako červené flíčky, tak jsem myslela že je zapruzená, ale pak se z toho udělali takové jakoby ohraničené puchýřky co vypadali jak štípnutí od hovada nebo tak něco, ale teda menší... No a teď to má bílý střed a okolo je to červený a se jí to dost zhoršilo
Mažu to krémem na opruzeniny od babylove nebo rybilkou a ani jedno nezabírá
zpočátku trochu zabíral ten od babylove, ale teď už asi ani to ne
Používám plenky látkové a měli jsme jak já říkám "krizový stav", potřebovala jsem přebalit venku a zapomněla doma látkovku, máma blbá
, tak jsem použila papírovku a tím to právě všechno začalo
Kakání to nezpůsobuje či nezhoršuje páč kakáme do nočníčku, většina čůrání jde taky do nočníčku. Problém je jen když jdeme ven a v noci, to jde čůrání do plenky, kaká většinou kolem 11 či 13 hod., tak to hlídáme a posazujeme na nočník. A necháváme ji hodně bez plenky, ale i tak se to rozlézá dál
tedy má "jen" asi 4 místečka na zadečku, 1 větší a 3 malá, ale mám strach aby se to nerozšířilo na celý zadeček
Nevypadá že by ji to bolelo nebo svědilo páč nepláče když jí na to sáhnu ani se nedrbe.
Zvládneme to zažehnat sami doma nebo musíme k dr.? Pokud to zvládneme sami, máte nějaké rady jak na to? Děkuji moc za rady