Jitu, moje dcera celkem identická. Ale když teda se probudila šílenou bolestí a nepříčetně křičela, to předem upozornila, že ji bolí očičko, bohužel jen tatínka, který to ignoroval. Takže my už te´d připravním varování šupeme nurofen a už to jde. Ona se naučila líp poznávat, kdy to přichází a já vím, že dávat paralen je bohužel k ničemu. Má to od pěti let. Do školy chodí s šalinkartou, čipem a dvěma tabletami nurofenu.
Její EEG bylo taky normální, neurolog předepsal nějaké šílené drogy, které by měly masivní vedlejší účinky, tak to jsem nedala! Hledala jsem, dostávala spousty pitomých emailů: taky jsem měla migrénu, ale našla jsem úžasný lék, napište mi a já vám poradím
ale nakonec mi poradily holky tady, že jako první pomoc se dává pravidelně magnézium. U nás to snížilo incidence ataků min. na polovinu, jsem strašně šťastná. Zároveň je ale dcera sledovaná na gastru, prtože její bratr je celiak a migrény související s nedostatkem hořčíku mohou být způsobeny špatným trávením, potažmo celiakií.
Jo, a u dcery jsem si všimla, že ataka přichází před onemocněním a taky když je po nemoci a nějak se vrhne na věc moc brzy.