Přidat odpověď
Zdravím vás! Někam mi zmizela diskuse na téma domácí chleba, tak zakládám novou. Prosím zkušené pekařky o dvě rady:
1. Kvásek - doporučili jste mi odkazy, kde je popis, jak na kvásek. Děkuji, je to srozumitelné a snadné.Akorát nevím, jak kvásek uchovat, potřebuji vysvětlení jak pro žáka 3. třídy. Prostě po třech dnech udělám z kvásku chleba, zbyde mi 1cm na dně, dokrmím...a? Mám to dát do ledničky, za dva dny vyndat, přisypat mouku a vodu a můžu z toho péct? Nebo to mám krmit zase nanovo na lince, když peču často? Jinak mi taky přijde, že mi to moc nebobtná, asi máme doma zimu.
2. Proč můj chleba připomíná placku? Prostě proč mi nedrží tvar? Když ho udělám tvrdší, můžu s ním dláždit. Proč se chleba dává do forem, naše babičky převe taky dělaly bochníčky a ne jakési patvary ve formách...Peču v troubě.
Děkuji všem za pomoc! někdy se mi povede, někdy ne, poslední doobu spíš ne. A pokaždé má celá rodina zkaženou náladu, když není dobrý domácí chlebík! Díky!
Předchozí