Potřebuji poradit od maminek které doma děti s atopem mají.Včera večer jsem objevila u syna(18 měsíců) na noze malé,nepatrně narůžovělé a úplně nepatrně vystouplé flíčky.Už včera mě napadlo jestli to nebude atopický ekzém.A dneska večer už má syn ty fleky mnohem výraznější,takové červené,nejsou vystouplé,ale připadaly mi malilinko suché.Nejsem si jistá jestli je to opravdu atopický ekzém(ano vím,mám jít k lékařce,ta to pozná
),tak se chci zeptat zda takto atopický ekzém začíná,že se objeví jen narůžovělé fleky a ty se pak postupně zvýrazní.Namazala jsem to synovi Indulonou,uvidím jak se to dál bude vyvíjet.Mám čekat že pokud je to atop,bude se rozlézat?Zmizí to z kůže úplně,do doby než se případně objeví nové ložisko?Nevím jak se to nyní může chovat pokud je to atop a co s tím (kromě návštěvy lékařky) dělat.Vůbec o tom nic nevím,jen co jsem vyčetla na netu,ale není nad vlastní zkušenosti jiných
Ale nechci běžet k doktorce hned zítra,když nevím jestli je to atopák nebo jen alergická reakce která třeba během zítřka zmizí.Pokud to nebude mizet,co s tím během víkendu?Mazat,mazat a mazat?Čím?