Tak jestli pro kluka chcete jméno od V a nemá to být Vít, Vilém jednomu z vás nesedí, tak už zase tolik možností nezbývá. A vzhledem k současnému odporu ke "Slávkům" a "Mírům", je to ještě horší.
Mně osobně se líbí třeba Vratislav nebo Vlastimil (Teda spíš Varianty Vráťa a Vlasta, ale nevadí mi základní tvary těch jmen).
Pak tu máme Vladimíra a Vladislava, když si to říkám s tím příjmením, ti "Slávkové" opravdu nějak moc "šustí", takže asi ne. Takže ani Vítězslav, i když by to mohla být ta delší varianta k Vítovi.
No a pak už jen Vojtěch, poslední dobou jméno hodně oblíbené, ale k příjmení mi celkem sedne. Totéž Václav.
No a z těch ještě ne příliš neobvyklých jmen zbývá Vladan a Vincenc, přičemž zrovna Vincenc spolu s příjmením je skoro nevyslovitelné
.
Shrnuto, podtrženo, pokud chcete jméno na V pro kluka, asi to bude jedno z těchto: Vilém, Václav, Vojtěch, Vladan a Vladimír
.
Pro holčičku, kromě Katrin, pokud byste uvažovali o jménu od V, tak mě napadá ještě Vanda, Věra, Veronika, Viola a Vlasta.
Přeju šťastnou volbu a zdravé miminko
.