| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No, počty dětí ve třídě, to je zase úplně jiná kapitola. Když jsem učila na druhém stupni, tak jsem zjistila, že do 25 dětí jsem schopná mít přehled - tj. vědět kdo se nudí, kdo nestíhá, kdo tomu nerozumí - a hodinu přizpůsobit té konkrétní třídě, momentální náladě ve třídě, schopnostem jednotlivých dětí atd.
Od 25ti dětí nahoru jsem zjistila, že toho schopná nejsem - najednou z hodin byly de facto "přednášky" pro jakousi masu....
Takže z mého pohledu jsou třicetihlavé třídy průser samy o sobě, bez ohledu na to, jeslti je tam někdo integrovaný nebo ne.

Na druhou stranu - pod cca deset dvanáct dětí už je ta třída zase "divná" - ten počet je moc malej na to, aby se tam mohla rozvinout celá škála vztahů. Když bude ve třídě pět holek, tak budou vždycky dvě proti třem, případně dvě a dvě a jedna "navíc"... když je ve třídě osm deset holek, tak už je minimální pravděpodobnost, že jedna bude vyřazená (píšu o holkách, páč ty víc prožívají tyhle kamarádství a paktování se a jsou na sebe obecně hnusnější). U kluků to asi není tak kritické, ale i tak - zarytý fotbalista spíš najde spřízněnou duši, pokud má na vybranou z víc lidí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.