Dobrý den,musim říct,že Vás lituju v rozhodování,ale jak už tady někdo řekl,chtělo by to opravdu zjistit,zda život bez kočky Váš problém opravdu vyřeší. Já sice kočku nemám,mám psa.Já jsem lehká alergička /bez léků/ na trávy,syn 8 let je od mala vedený jako astmatik. V jeho asi 2 letech mu imunologií byla zjištěna mimo jiné i alergie na psí srst, Dr.se zhrozila,jak si mohu dovolit mít doma zvíře,že se synův zdrav.stav zhorší. Našemu psovi bylo tehdy 9 let a přdstava toho,že by měl jít pryč byla smutná. Zjišťovala jsem názory i od jiných alegologů,až jsem se dostala k názoru,že pokud člověk-alergik žïje delší dobu se zvířetem,na které alergizuje,buď se jeho zdrav.stav rapidně zhorší/to pak chce zvířátko dát asi opravdu pryč/ nebo je velká šance,že si jeho tělo do budouna utvoří protilátky. Riskla jsem další rok společného soužití i s hafíkem...syn nijak víc nemarodil,astmatické záchvaty měl 2x na dovolené,kde jsme byli bez psa a od 6-ti let má imunologii na psí srst v normálu. Já jásám,ale jak se rozhodnete Vy záleží jen na Vás,protože jen Vy můžete objektivně posoudit,jak se vaše alergie vyvíjí
. Klára