Jen z žitné mouky chleba neuděláš...těsto je hrozně lepkavé, těžké, nenakyne.
Vždycky míchám pšeničnou mouku s žitnou, nemusí být vůbec chlebová. Vždy dávám tak 250-300 g pšeničné, 100-150 žitné a zybytek do půl kila nějaké celozrnné, kterou zrovna doma mám.
Chlebík, kde je více žitné nebo celozrnné mouky nechám i déle kynout...program prostě přeruším, nechám chleba déle kynout a pak nastavím jen hodinu pečení.
Propadlý chleba (dcera mu říká kočičák, protože krajíce vypadají jako kočičí hlavy)je známka překynutí. To zase chleba nakynul moc (hodně droždí nebo dlouhé kynutí). Neboj, časem to vychytáš.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.