| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ty jo, proč ne?
Já jsem strašně Honzíka chtěla - Jan je krásný jméno, historický, královský, krásně zní zdrobnělin z něj uděláš hafo, ale máme už jednoho Hóňu z manželova prvního manželství, takže smůla:(...

U nás to nakonec vyhrál Jakub (sem si trošku prosadila, no~y~).
U kluků se mi líbí jména s "r", ale máme "r" v příjmení, takže jsem neriskovala, kvůli případnému ráčkování - a dobře jsem udělala, páč Kubčovi to české "r" fakt nejde.~a~
Jinak i Tomáš je moc pěkné - to byla u nás druhá volba.
Paradoxně má Kubča ve školce 2 nejlepší kamaárky - Honzíka a Tomáška..:)
Manžel byl proti tomu, aby se dávalo jméno, které se už v rodině (i široké) vyskytuje. On sám je Karel.
Jakub tam je v rodině tedy taky - vyženěnej syn bratrance(je to úžasnej a chytrej kluk, právě studuje medinu), ale to už jsem vypěnila - páč to bych nemohla dát skoro žádný jméno ...
U nás v rodě je naopak normální dávat jména po rodičích - takže já jsem Mirka III. a můj brácha Zdeněk II. a má synka Zdendu. Mě se tohle fakt líbí - zvlášť u našich na vesnici, kde je náš rod opravdu rozrosáhlý a podle příjmení nevíš, o koho jde...Podle jména je to ale hned jasný~z~, obzvlášť, když se dědí...
U mne jako holky mi přijde skvělý, že i přes to, že jsem se vdala a mám příjmení, stále jménem patřím do rodiny... Miluju své jméno i to, že se jmenuju jako babička (jméno mám po ní, mamka nechtěla, abych se jmenovala stejně, byla to její jediná podmínka, taťka souhlasil s tím, že tedy jméno vybere on - prý se budu jmenovat po babičce - tedy taky Mirka:) )

MM taky prosazoval Daniela, Dominika a Dana, ale mě se tyhle jména moc pro kluky nelíbí - přijdou mi takové zženštilé - fakt nevím proč...~f~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.