Přidat odpověď
Prosím o radu. Před dvěma dny jsme si přivezli domů tříměsíčního kocoura od chovatelky (kocour je s PP, velmi dobrá CHS). První den kocour nežral, nepil, nekomunikoval, byl celý den zalezlý (což chápu, odtrhli jsme ho od maminky a bylo smutné). Druhý den začal trochu komunikovat, jíst ale pořád nechtěl, tak jsem do něj téměř násilím nacpala vařené masíčko a trochu vody (nakonec masíčko zbaštil sám, já cpala jen zpočátku). Své granulky snědl až v noci (je zvyklý na suché krmení, o konzervu nestojí) a od té doby krásně baští. Za mnou už běhá a mazlí se jak o život. Problém je, že nechodí vykonávat potřebu na kočičí toaletu. Pokaždé najdu loužičku v nějakém pelíšku (a asi ještě nekadil, alespoň jsem nikde nic nenašla). Snažila jsem se mu udělat stejné podmínky jako měl u chovatelky. Takže dostal krytý záchod, stejné stelivo, na které byl zvyklý. Snažila jsem ho tam občas dát, packou zahrabat, aby vědel. Jenže on se tam válí na zádech a chce si hrát. Občas tam sám vleze, hraje si tam, pak stejně udělá loužičku ve svém pelíšku. U chovatelky používal toaletu normálně, tady mu to nejde. Může to být ještě nervozita ze stěhování? Jak ho to rychleji opět naučit? Nebo na něj netlačit a on se sám brzy naučí? Co s tím...
Předchozí