Měnila jsem pojistku nemovitosti a domácnosti a paní na pobočce mi spočítala o dost nižší pojistné, no vlastně poloviční. To mě udivilo, protože jsem navyšovala částku, na kterou je byt pojištěný, takže jsem čekala, že budeme platit naopak o něco víc. Smlouva běží 6 let, za tu dobu jsme dosáhli maximální slevy za bezeškodný průběh (tj. 30%), tak jsem si předtím říkala, jak je to fajn, že máme takovou slevu. Jenže se asi od té doby změnily sazby, takže nové pojistné je levnější než to naše slevněné
. Změnou se mi podařilo dosáhnout toho, že máme i nové nižší sazby i tu 30% slevu
.
Nejdřív jsem si říkala, že to paní asi špatně spočítala (už se jí to kdysi jednou stalo, když v systému nenašla naši ulici a zadala špatný koeficient). Nicméně pojišťovna má na webu kalkulátor a vyšlo mi to stejně - o víc než polovinu levnější. Každopádně tomu uvěřím, až mi přijde poštou nová pojistka
.
Takže tip pro ty z vás, kteří by chtěli ušetřit taky - stačí změnit pojistku (např. o pár tisíc zvýšit nebo snížit pojistnou částku) a nové nižší sazby by se vás mohly týkat taky. Já teda předpokládám, že budou nižší i u jiných pojišťoven, že si ty cenové hladiny tak nějak navzájem hlídají.