No oni to většinou říkají lidi, kteří nemají páru o tom, co kočka v bytě znamená. Já když jsem přinesla našeho kocourka domů, mamka z toho byla hotová, že prý nám bude čurat na vypraný prádlo
Nábytek nám neničí, má svoje místo kde si škrábe drápky (teda škrabadlo to není, zabral mojí starou židli k pc) - když se pověsí např. na židli v kuchyni, stačí ho odehnat a je klid, on ví, že to nemá dělat. Absolutně nesmrdí, naopak voní, dokonce jako mýdlo
Záchod když se vybírá každý den, tak taky nesmrdí. Psala jsem tu onehdy, že původně byl venkovní, divoký a stejně úplně od začátku chodí na svůj záchod, stačilo ho tam postavit a on si to přehrabal a jinde nikdy nečůral. Ano značkoval nám (asi kolem 8 měsíců věku), ale dali jsme ho vykastrovat a od té doby už nic. Je to podle mě nejlepší zvíře, nemusíš s ním ven, je absolutně bezúdržbový, na mazlení super
Takové ty historky, jak se věší po záclonách, zničí veškerý nábytek a páchne po celém bytě se u nás nikdy nekonaly a to máme obyčejnou divokou kočku. Ale taky to chce výchovu, holt když se ti někam pověsí, tak ho střepneš a je to, kočky jsou chytrý a poznají, co nemají dělat. Nenech se odradit, já bych už jiné zvíře domů nechtěla - co je s rybičkama nebo křečkama, to je tak na dívání a se psem je zase strašně starostí.