| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

mám prvňačku a druháka, do školy se těšili (už chodí, čtyři dny!).

Ranní vstávání - vstáváme 6:45, o prázdninách po mnohém dohadování jsme je donutili, že nebudou prudit před 7:30, takže vstávání fakt problém není (ani pro mě, ani pro děti, tatínek je sova a úplně jiná kapitola :-))
Výprava do školy - mají hodinu a čtvrt na to, aby se nasnídali (snídani si chystají částečně sami), oblekli, vyčistili zuby a připravili věci - už loni jsem zavedla, že já nejsem za jejich školní docházku zodpovědná a že sami mají pamatovat na to, co mají kdy nosit do školy). Trvá jim to tak dlouho, protože si chtějí ráno ještě "pohrát" (a venčit křečka :-), který stojí v kleci a píská)
Dneska dcera v 7:45 seděla ještě u snídaně (ještě si ani nekousla), takže jsem jí oznámila, že v osm nula nula odjíždím do školy a ona jede taky - a když nebude připravená, tak jede v noční košili, hladová a se smradlavejma zubama. No, stihla to.

Úkoly dělají dle svých sil a možností, když nestíháme, nestíháme, napíšu paní učitelce, že jsme nestihli. I jsem jednou psala, že ani maminka zadání nerozumí a že tudíž úkol není. Ale je pravda, že naše škola nám kladla na srdce, že děti by neměly trávit úkolem víc než patnáct minut, pokud ano, máme konzultovat s učitelkou a úkoly se upraví.

Za děti úkoly v žádném případě nepíšu. Nevím proč - pokud dítě látce nerozumí, měla by se učitelka dozvědět, že toto děti nezvládly a je třeba látku znovu probrat. Pokud je úkol moc dlouhý nebo nesmyslný (je hezké, že se děti učí vymalovávat, ale aby mělo x obrázků denně, to mi fakt přijde kontraproduktivní) - tak se to učitelka dozví taky. Pokud nám v napsání úlohy zabrání nějaká další věc (např. - jeli jsme vyzvednout babičku na letiště) - tak se učitelce omluvím - pokud možno předem - úkol dodáme další den. Pokud dítě nenapíše úkol z vlastní lenosti / flikovství, tak se to učitelka taky dozví. U syna stačilo pohrozit tím, že když nebude mít věci v pořádku, tak řeknu paní učitelce PROČ to tak je, u dcery na to jednou došlo - že jsem učitelce řekla, že věci nemá hotové, protože přes několikeré upozornění, ať si chystá školní věci, si tancovala a hrála a nestihla to.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.