Kamilo, člověk prostě pozná, že s jeho dítětem není něco vpořádku.Ty jsi s ním celodenně od miminka. Já to poznala na naší dceři, vyvíjela se nepřiměřeně rychle, byla hyperaktivní od narození ( které miminko dokáže 8 hod v kuse nespat??)Její reakce jsou nepřiměřené ( sáhne na ní stará babka v Albertu se slovy : " Ahojte, kukačko! " a ona jí kopne
, protože nesnese, že na ní někdo sáhl..
Učitelky ve školce taky říkaly, že je hyperaktivní a má problémy s poslušností, naštěstí jsou to zkušené dámy a nepodávají mi to stylem : "Proboha dělejte s tím dítětem něco.." Ale stylem : " Teda vy z ní musíte být zničená..."
Už jsem se informovala u naší psychiatričky ve FN ( kam shodou okolností chodím se synem, který trpí Tourettovým syndromem) a řekla jsem ji svoji obavu, že mám pocit, jestli dcera nebude mít ADHD, tak podle mého vyprávění uznala, že je to docela dost dobře možné. Ale dala mi naději, že se to dost často mírní kolem nástupu do školy, dala mi návod, jak s těmito dětmi pracovat a říkala, ať s ní když tak přijdu.
Tím vším chci říct, že tvoje intuice, že za to syn ani vy zřejmě nemůžete, bude s největší pravděpodobností správná