Přidat odpověď
Pawlo, já asi chápu, co tím chce libik říct, i když s ní tak úplně nesouhlasím.
Obecně bych taky kamarádce nepřitakávala, že je ten její sráč, pokud ji třeba podvádí. Sráčstvím je samotný skutek, ne daný člověk jako osoba celkově.
Buď to chtějí překonat, nebo ne. Mě vždy spíš zajímá, co je cílem - zda chci zůstat, ale TOHLE mě bolí, nebo nechci zůstat, a hledám cestu, jak odejít.
Alkoholik skutečně "dobrý člověk" být může, jen všichni víme, že "být dobrým člověkem" jaksi nezakládá schopnost žít v dobrém vztahu. Takže sama bych toho dobrého člověka poslala žít svůj dobrý život někam jinam, protože s ALKOHOLEM či násilím bych svůj život nespojila.
Nevěra je šupa, ne že ne, nicméně dá se i PO ní jít a žít dál.
Jsou lidé, kteří zůstávají ve vztahu, kde je stále přítomna, je to jejich volba, a mě nepřísluší tento vztah hodnotit jako blbý. Možná má daná žena svůj důvod, který je silnější než to, co jí vadí.
Zakladatelčina sestra z toho, co zakladatelka napsala, od něj odejít NECHCE. Ona ho chce doma, jen chce, aby byl věrný a byl jí oporou. Zda je toho ten chlap do budoucna schopen, si netroufám hodnotit, neznám ho.
Minulost je minulost, ta byla, a změnit nejde. Jde změnit to, co dělám TEĎ.
Tam to vypadá, že on to chce nechat, jak je, mít dvě ženy, jen té jedné to už vadí, tak se cítí v pasti-. Což je jen jeho problém.
Sestra si musí vyřešit, zda ho chce i za takových okolností, nebo nechce.
Tady nejde dělat projekce "já bych to a ono, tak ty dělej taky to a ono". To si musí srovnat ona.
Předchozí