Ališo, tak já teprve začínám studovat, takže ti spíš řeknu jen ty obecné informace
Studovat můžeš kombinovanou formou i pokud nemáš vystudovanou SZŠ (já mám třeba gympl) a nemusíš mít ani praxi v oboru. Ale tuto praxi si musíš během studia dodělat spolu s prezenčními studenty a to už je většinou kámen úrazu, protože během těch 3 let studia je to 1700 h praxe. Ti co mají odbornou registaci v oboru Porodní asistentka (mají třeba už vystudovanou VOŠ) tak ti mají té praxe méně, tuším že říkali něco kolem 650 h. S dojížděním,no nevím nevím, když vemu že my máme školu každou středu (to máme jen předmět který musíme odchodit spolu s prezenčními studenty a tam se musíme naučit to co musíme znát na praxi - píchat injekce,cévkovat,.....) a pak máme školu skoro každý pátek a sobotu. Já studuju v Ostravě a máme ve třídě holky co dojíždějí,ale pořád je to v rámci kraje, jsou tam holky z Karviné,Havířova,Kopřivnice,...takže ne nijak extra daleko. Ale dálkově to můžeš studovat ještě i v Brně nebo Českých Budějovicích. Tyhle školy umožňují studovat dálkově bez praxe, ostatní (třeba Olomouc,Jihlava,atd. už vyžadují praxi v oboru 2 roky)...Jinak učiva je celkem dost,aspoň když to srovnám s jinými obory a fakultami. Teď v zimním semestru máme třeba 15 předmětů + 200h praxe.
Jinak obor je to určitě krásný, i když úmrtnost studentů je celkem vysoká, do prváku nastoupilo 20 a ke státnicím jich došlo tuším že říkali 6. Nás na dálkovém je teď v prváku 13,tak jsem zvědavá kolik nás do toho třeťáku dojde
Když by tě ještě něco zajímalo,tak se klidně ptej