Přidat odpověď
Ekzém mi začal v 13-ti letech, na rukách...mylela jsem, že to souvisí se stresem ze školy.Jak jsem to namazala kortikoidama, vždy jen tak 3dny, byl půl roku klid. Na kožní jsem chodila jen až mi ty koritkoidy prošly expirací a to mi jetě skoro celá tuba zůstala. Fakt stačila trošinka...
Pořádně se to pak ale rozjelo v prvním těhotenství, mokvající rány nejen na rukou, ale i na prsou. Asi v pátém měsíci to samo vymizelo, tím chci říct, že spouštěčem byly hormonální změny a to i v těch 13-ti letech. I na kožním to říkala doktorka, že jsou to hormony. ROK kojení jsem měla klid, ale já kojila 2 roky a ten druhý to byl zase mazec, ale jen na rukou. Kortikoidy jsem užívala minimálně. Spíš zkoušela vše možné od konopných, přes mořské soli...a nic nezabralo.
Kojit jsem přestala a ekzém přetrvával a tentokrát ani ty kortikoidy nezabíraly. Jsem jak v začarovaném kruhu,svědící puchýřky, pak vyschlá rozpraskaná kůže. Používám hodně rukavice i na mytí vlasů.
Teď jsem těhotná po druhé a jen tajně doufám, že v pátém měsíci mi ten ekzém sám vymizí.
Kožní doktorka říkala, že je to dané geneticky, a že s tím opravdu nic neudělám. Že je klidové období,a pak zase období, kdy to zlobí. Že to nikdy nevyléčím. Tak se s tím smiřuju...
Předchozí