Kočičku jsem podědila nekastrovanou a také mi stačilo jedno mrouskání, abych měla jasno. Nejsem si jistá, zda jsem trpěla více zvukovými projevy nebo pohledem na ni. Fakt mi ji bylo líto. Okamžitě jsem volala veterináře a objednala ke kastraci. Jinak názor našeho velmi moudrého pana veterináře. Kastrace je rozhodně pro zvíře šetrnější než injekce proti mrouskání nebo hárání. Váha se dá dle mého bez problémů uhlídat vhodným a kvalitním krmivem a nepřháněním s jeho množstvím. A u nás jsem také nezaznamenala žádnou změnu v povaze číči. Takže já také doporučuji kastraci, i kdyby by nehrozila nechtěná koťátka.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.