Ahojky,
snad jsem ještě zabrousíš....
Jezdí k nám slečna z rané péče od Aply,zavolej jim a řekni,že máš zájem o jejich služby, my jsme museli asi půl roku čekat,než nám někoho přidělili.Oni ti pomůžou se začátkem,jak na to,je možno u nich navštívit kurs,zkusím ti něco přeposlat na email.
Ad komunikační kniha - u nás funguje zejména ve školce,má tam věci,hračky,předměty ze šklky a kartičkou si o tu věc říká,místo řeči podá kartičku.Pak tam mám přidělaný proužek,kde má fotku školky a pak fotku,toho,kdo ho ten den vyzvedává a co bude následovat,např. fotka školky - moje - nákupní košík/pojedeme nakupovat/ - fotka dcera /vyzvedneme ji z družiny/ - fotka našeho domu - prostě aby věděl,co ho čeká, i když už se hodně zlepšil a docela všemu rozumí,ale je to pro něj ujištění.
ad denní režim - na obložce u dveří máme dolů přilepný suchý zip(dlouhý pruh),nahoře je Maertínkova fotka a pak tam dávám kartičky,toho co ho čeká - např. oběd - procházka - návštěva - večeře - koupání - čistit zuby - spát
Mám nafocené reálné obrázky,existují i piktogramy.
Rozfázované oblékání,čištění zubů atd. my nepotřebujeme,ale můžeš si je nafotit a zalaminovat nebo ti je můžu nafotit a poslat mailem.
Každý autík je jiný,my už tak pevný režim nepotřebujeme,už mu to stačí jen řict a ví,kam jdeme.Já taky s ním už doma tolik nepracuji,chodím už do práce a ve školce s ním pracují hodně,tak má pak odpoledne víc "odpočinek".
Chápu,že to musí být náročné.|Když nám Martínka diagnostikovali,byla jsem zoufalá a hrozně jsem se v tom plácala,teď fungujeme celkem dobře.
Obrať se na Aplu a jeich ranou péči, oni ti ukážou,jak na to,poradí,vyslechnou,utřou slzičky
Kdykoli mi napiš na email,mám ho v nicku.Hodně štěstí!!!!M.