Přidat odpověď
Dobrý den,
v tom co jste popsala u svého syna jsem našla společné znaky, u chování našeho syna.
Jsou mu 4 roky a od začátku školního roku začal navštěvovat školku, tak že celkem krátkce. Po třetím roce se u něho začala projevovat Hyperkinetická porucha, za dozoru psychologa a neurologa, jsme čekali jak se chování bude vyvíjet. Teď po nástupu do školky se syn zrozršil v chování, zjistili jsme, že se stala zásadní chyba, když dítě s touto poruchou je nuceno být dvě hodiny v naprostém klidu, proto že uspat ho je nemožné. Školka není schopna zajistit individuální přístup, tak že musím syna po obědě vyzvedávat ze školky.
Teď nás čeká EEG vyšetření a dneska mi zdělila neuroložka, že po konzultaci s psycholožkou a učitelkama ze školky, mají podezření na autismus.
Syn mluví od 1 roku celá slova s velkou přesností, v téhle době mluví naprosto perfektně, jen r nám dělá malé problémy. Oční kontakt je naprosto běžný, je velice mazlivý a hodný. Ale v osmi měsících začal být afektivní, po konzultaci s psychologem, jsem naprosto potlačila toto chování. Teď ale přišla doba, kdy se zhoršilo jeho chování a i když se záchvaty nevrátili, tak asi něco podobného se u nás projevilo. Na jakýkoliv podnět, prosbu, žádost, příkaz vykonat nějakou práci se syn rozbrečí, vzdoruje, vzteká se a pokud se mi nepodaří odvést pozornost jiným směrem, tak mu ten vztek vydrží několik minut. Záměrně si ušpiní oděv, jen aby si mohl vzít jiný a to i zbůsobem, který jsem v životě neviděla. Vezme si tričko, cokoli a otírá si sním ubrečený oblyčej, sopel a nebo na něj slintá.
Z vlastní zkušenosti jsem se setkala s různými projevů v chování u dětí ať už chlapců nebo děvčat. Ono každé má nějaké to svoje chování, často se setkávám s tím, že i když dítě patrně má nějakou poruchu, nebo je jenom zjevně nevychované, tak rodiče k tomu přistupují, že se nic neděje a když si toho nevšimají oni, tak těm ostatním do toho nic není.
Nechci být slepá k nedostatkům svých dětí a nechci přehlížet jejich chyby a ocením, když se se mnou podělíte o svoje trápení s dětmi. Není nic lepšího než najít pochopení u lidí s podobnými probémy a možná najít i způsob jejich řešení. Přeji hezký den
Předchozí