| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dobrý den,
v tom co jste popsala u svého syna jsem našla společné znaky, u chování našeho syna.
Jsou mu 4 roky a od začátku školního roku začal navštěvovat školku, tak že celkem krátkce. Po třetím roce se u něho začala projevovat Hyperkinetická porucha, za dozoru psychologa a neurologa, jsme čekali jak se chování bude vyvíjet. Teď po nástupu do školky se syn zrozršil v chování, zjistili jsme, že se stala zásadní chyba, když dítě s touto poruchou je nuceno být dvě hodiny v naprostém klidu, proto že uspat ho je nemožné. Školka není schopna zajistit individuální přístup, tak že musím syna po obědě vyzvedávat ze školky.
Teď nás čeká EEG vyšetření a dneska mi zdělila neuroložka, že po konzultaci s psycholožkou a učitelkama ze školky, mají podezření na autismus.
Syn mluví od 1 roku celá slova s velkou přesností, v téhle době mluví naprosto perfektně, jen r nám dělá malé problémy. Oční kontakt je naprosto běžný, je velice mazlivý a hodný. Ale v osmi měsících začal být afektivní, po konzultaci s psychologem, jsem naprosto potlačila toto chování. Teď ale přišla doba, kdy se zhoršilo jeho chování a i když se záchvaty nevrátili, tak asi něco podobného se u nás projevilo. Na jakýkoliv podnět, prosbu, žádost, příkaz vykonat nějakou práci se syn rozbrečí, vzdoruje, vzteká se a pokud se mi nepodaří odvést pozornost jiným směrem, tak mu ten vztek vydrží několik minut. Záměrně si ušpiní oděv, jen aby si mohl vzít jiný a to i zbůsobem, který jsem v životě neviděla. Vezme si tričko, cokoli a otírá si sním ubrečený oblyčej, sopel a nebo na něj slintá.
Z vlastní zkušenosti jsem se setkala s různými projevů v chování u dětí ať už chlapců nebo děvčat. Ono každé má nějaké to svoje chování, často se setkávám s tím, že i když dítě patrně má nějakou poruchu, nebo je jenom zjevně nevychované, tak rodiče k tomu přistupují, že se nic neděje a když si toho nevšimají oni, tak těm ostatním do toho nic není.
Nechci být slepá k nedostatkům svých dětí a nechci přehlížet jejich chyby a ocením, když se se mnou podělíte o svoje trápení s dětmi. Není nic lepšího než najít pochopení u lidí s podobnými probémy a možná najít i způsob jejich řešení. Přeji hezký den

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.