Přidat odpověď
Já tím jenom chtěla říct, že to je tak složitá problematika, že to chce kvalitní poradenství, jinak zbytečně zaplatí třeba i statisíce navíc. Jediné, co je problém, je to, že co je kvalitní poradenství, není vidět... Přesně - znám lidi, kteří zaplatili i 25.000,- Kč za postup, který byl pro ně naprosto nevhodný. A já jim to pak musím vysvětlovat, co to znamená, oni mi pláčou, že takhle to vůbec nechtěli atd., ale už bývá pozdě.
To je jedna z nejhorších věcí, že ti lidé tak důvěřují, zaplatí za to dost peněz a jsou na tom zle.
Bohužel byznys kolem zadlužených lidí je nechutný a sobecký - viz všichni možní lichváři atd., teď čerstvě mám lidi, kteří přišli asi o 1,5 miln - odhadem... Taky důvěřovali takové nějaké firmě... Třeba je přesvědčím na trestní oznámení, ale moc šancí tam stejně nevidím.
Minimálně bezplatné poradny pro finanční tíseň, ti sice taky občas neví všechno, ale aspoň má jistotu, že na nich nechce někdo jen vydělat a že rady myslí dobře a upřímně. A nebo opravdu vybírat ze seznam správců, akreditovaných ministerstvem na www.justice.cz .
Jinak dluhy z manželství - z některých (větších) by se snad "vyzout" mohla, ale jestli to byly původně malé úvěry a naskákaly jen na nákladech řízení a exekuce, tak bych si od toho moc neslibovala. Jinak vůči věřitelům odpovídají oba bývalí manželé celým svým majetkem - vzájemně se pak mají vypořádat - tj. pokud by ona vše zaplatila, mohla by po něm požadovat polovinu vrátit, příp. i víc. Ale u většiny dluhů vzniklých za manželství nemůže prostě jen tak říct věřiteli, běžte za bývalým, já vám nic nedám - věřitelé práva vůči ní mít budou... Bohužel, to je úskalí manželství.
Předchozí