Nohavicu mám moc ráda a nikdy bych nesoudila. Přesně to tady někdo napsal NESUĎ NIKOHO DOKUD JSI NECHODIL V JEHO BOTÁCH..
Nohavica je skoro můj ročník a taky bydlím na Ostravsku. Na jeho koncerty jsme v době kdy měl být donášečem pro STB jezdili do zapadlých hospůdek, různých klubů a jeho písničky dávaly naději, že snad příjde jiná doba.
Mi v 68 roce emigroval bratr a nikomu bych nepřála ty výslechy na STB. Dodnes mám husí kůži z toho jak mně nechali čekat na vrátnici snad 2 hodiny a stále mně pozorovali. Pak pro mně přijel nějaký štramák a když se za mnou zavíraly mříže a zamykaly dveře tak jsem si myslela že odtamtud už nevyjdu
. Začátek výslechu byl velmi přátelský a postupem se změnil na tvrdý nátlak. Budete jezdit na západ a podávat zprávy o všem co se dovíte.
Bylo mi čerstvě 18 a neměli na mně páky a tak mi nechali podepsat protokol o výslechu. Po podepsání mi sdělili: tímto podpisem se stáváte spolupracovníkem STB.
Podotýkám, že mně nenechali přečíst co podepisuji a já byla tak vyklepaná, že jsem nechtěla nic než být venku.
Dodnes nevím jestli to byla pravda že jsem podepsala spolupráci. Nikdy mně už nekontaktovali.
Tak asi tak to v té době chodilo. Takže Petro nesuď.