Tak vykastrovat tak jako tak, to musíš. I kdyby zůstala doma nebo šla ven - doma -to by byla naděje, že přestane, venku, aby chudák nenosila co chvíly koťata, kastrace je o zodpovědnosti, takže to by měl být krok číslo jedna.
Jinak, já bych v tu kastraci už tolik nedoufala, jelikož píšeš, že to dělá od mala a je jí pět let????
Probůh, to jsi jí to pět let kousala? Pak je chyba v tobě, že jsi to neřešila dřív a nechala to zajít tak daleko, teď už se totiž nemusí jednak ani tak o naschvál, jako už o zvyk, kterého se bude těžko zbavovat, možná se toho už nezbaví. Po kastraci bude chvilku mimo a pak trvá dva, někdy až tři měsíce, než je kastrace poznat na chování kočky. Někdy hned, mojemu kocourovi to trvalo dva měsíce, což je standartní doba, zhruba 6 týdnů trvá, než klesne hladina hormonů, klesá pomalu...
Každopádně, měla jsi to řešit před pěti lety intenzivně, kastrovaná měla být dávno, pokud jí to bylo tolerováno, první pohlavek bych dala sobě...
Za sebe, kdyby nebylo řešení a kočka mi tohle dělala, tak by taky musela jít, mám dvě děti, aby jsme doma přeskakovali bobky a musela jsem pořád něco drbat, to prostě nejde...
Takže dala bych jí šanci, kastraci, počkat, zkusit znovu svědomitě učit hygieně, popřípadě krátký šok tím kravínem, ale až tak po dvou měsících po kastraci, pokud se nesrovná, hledat jí třeba jiný domov, než ten kravín, ono traktor, vidle a hlavně MLÉKO není pro kočku nic dobrého, nešlo by ji udat jinam? Někomu na vesnici?
Každopádně drřím palce, ať se kočka srovná, zkuste jí dát šanci, třeba i kdyby šla do kravína, tak jí kontrolovat, ať víš jak se jí daří, jak na tom je...zase aby to pro ní nebyla jistá smrt, s tím by se mi moc dobře nežilo
zkusit jí po pár týdnech vzít domů a zase učit hygienu, strkat na záchůdek.
Mimochodem, záchod má krytý, aby měla před prckem soukromí a dostatečně velký??? To může být taky problém, pokud je malej nebo nemá klid, někdo nebo něco jí ruší, záchod má na rušném místě...
Kdyby, tak jeden krytej mám doma, podle toho co píšeš, pro tvojí mícu by mohl být ok, já mám velkýho kocoura, ragdolla, ten mám obr záchod s krytem...