Zuzanielo,
jako stelivo doporučuju Catwill nebo Magic Pearls - jsou to takové krystaly ze silikagelu. Nepáchnou, nepráší, neulpívají kočce na srsti. Vydrží cca měsíc, odstraňuješ jen výkaly, které ihned ztvrdnou, nabereš na lopatičku - ta bývá často integrovaná přímo v poklopu kočičího záchodku - mezerami v lopatičce protřeseš zpět granule, které odpadnou, výkal mrskneš do WC. Krystaly budou průběžně měnit barvu, jak budou "vypotřebované", za ten cca měsíc poznáš, že už jsou celé takové žažloutlé - vyměníš. Nebo pokud bys hodně odstranila s těmi výkaly, tak průběžně dosypeš. Kup menší pytlík a vyzkoušej, uvidíš. Náš kocour tvoří jednou denně, radši odstraňuji hned, jak to najdu, aby nechodil jinam.
Jo, záchod určitě s poklopem.
Misku s vodou - vodu čerstvou a misku vždy umýt, ne jen dolévat vodu. Kočka musí dost pít, je-li živna suchým krmivem, a do vody, která by nebyla čerstvá, by se jí nemuselo chtít.
Ad granule - možná se ozve Molly, ta to má v malíčku, hodně mi pomohlo čerpat z jejích rad
, tímto jí děkuji. Nekupuj levné granule ze supermarketů, resp. kupuj takové, které nemají na prvním místě ve složení obilí, a vůbec složení kontroluj, taková ta krmiva - bílá granulka na kosti, zelená na trávení, červená je jistě plná masa...jsou to jen barviva, aby měl majitel kočky radost, jak jí dopřává vyváženou stravu. Od Molly mám také tip na krmivo Fitmin, koupila jsem, kocourovi chutná, tak jsem ráda, je vyráběné u nás, což je další plus, nechat si posílat krmivo pro kočku třeba z Kanady (dostala jsem letáček od veterináře) mi přijde fakt jako velký luxus.
Kastrace našeho kocoura teprve čeká, s tím neporadím.
Jak se bude jmenovat?
Jo a něco na brousení drápů mu určitě pořiď, buď udělátko ze zverimexu, nebo vyrob něco, špalek s hrubou kůrou, kus zátěžového koberce, válec omotej kokosovým provazem...ať neničí nábytek.