| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Píšeš, že do školy se těší, takže to je plus. Domluvila bych se s učitelkou, jestli je schopna ho tolerovat...Pokud umí číst a psát, splní si to co ostatní děti a pak se bude věnovat třeba jiné činnosti, kterou má rád. To samé v matice. Spočítá to co ostatní a pak si může třeba malovat, nebo číst. Opravdu tohle záleží na domluvě s učitelem, potom co ho p. učitelka sama pozná domlu ví se s SPC a společně navrhnou IVP.
Takhle nějak jsme to měli my.
Akorát jak píšeš s tím bazénem, tak tam mi trochu připadá, že se soustředí na něco jiného a nestíhá pochopit, to co se po něm chce. Takže třeba bude opravdu potřeba asistent, ale kdo ví...
Pokud ale ve školce zvládal bez problémů, tak třeba i ta škola bude OK.

Jen pro představu: tak nějak jak to popisuješ bylo podobně i u nás.
Ve škole byl ale vzorňáček a prostě udělal práci co všichni a pak nuda, tak měl ve škole svoji encyklopedii a jak vše měl hotovo, tak si četl.
Problém měl s vyrušováním dětí, s jejich poletováním atd, takže měl program i na přestávky, ale to musíš už podle jeho zájmů.
Taky u nás pomáhalo, že psal každý den, co mu ve škole vadilo. Doma mi to pak dal a já jsem mu vysvětlovala, jak ve které situaci se má chovat. Takže on se vlastně opravdu první 2 roky učil jen tu komunikaci a navazování vztahů.
Po 2 letech mnohem lépe navazoval kontakt se spolužáky a odhadoval určité situace.

Jde prostě hlavně o to, že v té první třídě je pro něj k učení jen to psací pímo, takže v ostatním ho už musí nějak zabavit a to tím, co on rád dělá.
Dobrá učitelka tohle zvládne, musíte spolu řešit i drobnosti a prostě zjistit, co mu bude vyhovovat nejvíce.

Z toho SPC neboj, musí jednat ze školou co nejrychleji. Škola se taky sama bude snažit aby měli vyjádření s SPC už kvůli dotacím...na integrovaného žáka dostávají peníze.

I když toho mají v těch SPC hodně, tak ty školy dělají přednostně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.