Díky za podporu Brigittko - a další. Jasně, že se snažím hledat něco pozitivního - jako třeba, že jsme díky bohu všichni zdraví. Ale s mužem jsme třeba dost v napětí - bojím se s ním o penězích mluvit, protože on je z toho taky nešťastnej a pak je vzteklej. (Ne, že by mi ublížil, to naprosto ne, ale to ovzduší je pak dost husté.) Hrozný je, že to tak trvá. Když jsme měli jedno dítě a já měla na týden devět korun, říkala jsem si, že se to zlepší, odrazím se ode dna - jenže už je to tak osm let. Já celou mateřskou pracuju, ale nejsem dobře placená (mám-li to říct tak eufemisticky.)
Někdo se ptal - jsme oba vysokoškoláci, humanitních oborů.
Babičky...myslím, že v rámci svých představ o naší situaci se nám snaží pomáhat. Naši nám nedávno dokonce koupili ledničku
, manželovi rodiče nám přispěli na byt (díky tomu jsme aspoň dosáhli na hypotéku). Moje máma vždycky dětem přinese na návštěvu ovoce i nějaké sladkosti (ty já už vůbec nekupuju).
Určitě je na tom spousta lidí mnohem hůř. (Ale člověk si připadá jak svázanej - mně kdyby někdo řekl, ať na oplátku upeču koláč, tak se asi rozbrečím. Protože to jsou vajíčka navíc, tuk atd.atd. Normální člověk asi nepředpokládá, že by s tím někdo mohl mít problém.
)