A proč ti to tolik vadí, když by to vstupné zaplatili? Jestli jsou to kamarádi, tak přece o nic nejde... Mluvím z pozice té, co peníze má
. Když vím, že je kamarádka na mateřské, samoživitelka atd., tak když někam jdeme, tak automaticky říkám, že to zaplatím (útratu). Nevidím na tom vůbec nic špatného, špatná fin. situace v některých životních situacích je přece běžná a jen dočasná, nemyslím si, že by žebrala, ani to, že by se měla urazit, když za ni platím. Přece až skončí mateřskou a bude vydělávat, tak zas může pozvat ona mě. Nemusí mi říkat, kolik zrovna v peněžence má, možná že hodně, ale my jsme na tom prostě líp, to vím, tak nevidím důvod, proč by se měla cítit blbě, že x-krát po sobě platím útratu já a že se nestřídáme. Nebo jim vezmu aspoň děti s sebou.
O spoustě lidí jsem v různých situacích věděla, že jsou na tom finančně zle a nikdy jsem si o nich nemyslela nic špatného. I já jsem na tom byla x-krát blbě finančně (třeba na vysoký), dovedu to přece pochopit. Spousta lidí to dovede pochopit.