Přidat odpověď
Uvažuji že bych si otevřela menší obchůdek - nákup/prodej, komisní prodej - zboží. Je to už plán, který bych ráda uskutečnila před několika lety, ale protože jsem sama s dětmi, tak čekám až odrostou, abych se obchodu mohla plně věnovat. Děti pomalu odrůstají a já znovu začala zvažovat otevření takového obchodu (malého, cca kočárkárna na sídlišti). Mám ale pořád ještě obavy, jestli bych to zvládla - nikdy jsem sama nepodnikala, takže znalosti v tomto nulové. A hlavně přemýšlím, jak dlouho dát obchůdku na rozjezd, myslím časově, kdy už člověk vidí že je lepší to vzdát, že to nikam nevede, nebo naopak jak dlouho čekat, že se to zlepší. Chápu, že těžko soudit po prvním druhém měsíci, ale třeba po třech měsících už by mohl obchod alespoň na sebe (svůj provoz) vydělat, od čtvrtého měsíce očekávám, že bych mohla z obchodu mít zisk i já. Je to reálné, nebo si to představuji moc růžově? Jak dlouho jste dávali svému podnikání čas na rozjezd?
A druhá otázka - jaké částky jste měli předem našetřené? Nečekám přesné cifry, ale třeba byla to částka, ze které Vaše domácnost bez problémů přežila další 3, 5, 7 ... měsíců a ještě jste z toho živili svůj podnikatelský záměr?
Děkuji za reakce
Předchozí