Přidat odpověď
No tak Befado mi v místě, kde měří nožičku a zařizují výrobu vložek (Ortoobuv nebo jak se to jmenuje) řekli, že ne, že to je špatně. Prý je jedno, zda je bota kotníčková či nízká, ale měla by mít pevnou patu a to bačkůrky nesplňují. Hlavně to je problém v zimě, kdy dítě tráví v bačkůrkách nejvíce času, ven se tolik nechodí.
Jinak taktéž má dcera vložky, od 4 let. Teď mi z nich skokově vyrostla, ach jo. Má je taky na plochou nohu a cosi jako vyvrácené kotníčky. Zatím za ten rok žádné zlepšení. A problém s nošením žádný. Prostě jsem jí řekla, že teď je třeba dávat vložky do botiček (snažila jsem se pak kupovat botičky, kde se dají původní vložky vyndávat a nahradit je ortopedickými). Nosí je do všech botek, i do sandálků. Jen ne třeba, když jí náhle vyroste nožka a nové nemáme. Tak to pak musíme počkat na konzultaci s ortopedem, to je třeba měsíc čekací doba a pak musíme zajít na měření a čekat na výrobu. Takže akce na dlouhou dobu. Na nové vložky máme nárok 1x za půl roku a dělají nám 2 páry.
Předchozí