| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Martino, mám doma to samé.
Ale nevyčítej si to. Možná by se ti to ani nepovedlo.

Já to, že synek čísla a písmena píše "proti srsti" zaznamenala hned - tedy cca kolem 2-2,5 roku, kdy se pokoušel je napsat - nejprve na oroseném zrcadle v koupelně po koupání (čísla a písmena uměl na 18měs - to ještě pořádně nemluvil) a hned jsem se mu to snažila vysvětlit a naučit ho správný postup odshora dolů - tedy "správný", ten, kterým se to učí ve škole.

Jenže to prostě nešlo. FAKT JAKO NEŠLO! Strašně se u toho vztekal. A mockrát mi pak říkal: "já si to dělám jak já chci!"
Vůbec nešlo třeba vzít jeho ručičku a vést s ním ten tah - tenhle postup nepřipustil, protože on to chtěl dělat SÁM. Tu pomoc nepřipustil vůbec u ničeho, ať to byly kostky, stavebnice, puzzle - prostě on SÁM!
Takže jsem to vzdala. Nemělo smysl nervovat jeho a sebe.
Už i tak s ním, jako prtětem, byla těžká domluva - má silnou vůli.

Já to psaní proti srsti tedy připisuji tomu, že má zkříženou lateralitu - tedy dominantní pravou ruku a levé oko. Jestli je to skutečná příčina, to ale nevím.~d~

Teď nastupoval do první třídy - umí psát tiskace, plynule čte, dokáže sčítat a odčítat dvoumístná čísla a chápe číselnou řadu přes sto (jak daleko v té matice vlastně je ale moc netuším, ale určitě dál, než běžný prvňák, druhák).
Cíleně jsme ho nic neučili - jen to, s čím on sám přišel a vyžadoval.

Už se fakt vidím, jak učím 1,5 roku staré batole abecedu - hahaha!!!~t~
Přesto pořád narážím na nesouhlasné řeči typu - neměli jste ho to učit, atp.

Tohle je nepřenositelná zkušenost - kdo to nemá doma, tak to stejně nepochopí.~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.