Přidat odpověď
Žufi,
dozor v takovém případě je stejný jako třeba v jídelně, prostě v rámci pracovní doby, většinou, kdo má "okno", tak dozoruje. Fakt je mi jedno, jestli tvrdnu na dozoru v jídelně nebo v "hlídací" třídě. Zrovna v tomhle problém nevidím.
Peníze obecně problém jsou, ale zrovna tahle vyhláška mně osobně vyhovuje i za cenu, že na těch dozorech budu trávit svůj volný čas i já. Prostě proto, že na rozdíl od loňska už si děti mohou vybrat, jestli budou mrznout a moknout venku nebo si půjdou zalézt do školy. Opravdu mi nevyhovovalo, když moje čtyři děti 6 - 10 let musely trávit polední pauzu po obchodech, aby nemohly, protože do školy nesměly a domů by to nestihly.....do družiny směly jen ty přihlášené, takže pouze ta nejmladší.
Ostatně, jedna z místních škol má třeba školní klub, kam může ze žáků kdokoliv kdykoliv, paní má současně na starosti knihovnu a kroužky (organizaci, účetnictví), takže sice je to pro školu (a tedy i pro obec) jeden člověk navíc, ale evidentně to stojí za to a učitelky mají své volno dál.....
Předchozí