| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"Nerespektovat žádost osloveného o nějaký tvar jména mi přijde pitomé, buranské, nezdvořilé u jakéhokoli jména.."

S tím samozřejmě souhlasím, ale mám trochu problém s tím, když někdo nemá rád svoje vlastní jméno natolik, že mu vadí být oslovován jakoukoli jeho podobou (jak tu říkala Monty). Mám kamarádku, které její jméno takto vadí, a nějak se nemůžu přimět říkat jí jiným jménem (které se jí líbí víc). Ale je fakt, že nevím, jak moc jí to vadí, kdyby mi řekla výslovně "prosím neříkej mi X, ale Y", tak bych to udělala.

Znala jsem ale minimálně dvě dospělé ženy, které se za své jméno vyloženě styděly, přitom to nebylo jméno nijak praštěné ani super neobvyklé. To se přiznám, že moc nechápu. Úplně chápu, že třeba Jaroslava si nepřeje být oslovována Jaruš a chce, aby se jí říkalo Slávko, ale hlava mi moc nebere, kdyby si chtěla nechat říkat třeba Marcelo (protože se jí to líbí víc, i když se tak nejmenuje).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.