Přidat odpověď
mě se teda recept hledat nechce, ale 250g medu na 1kg mouky opravdu nedávám, někde jsem četla a je to i pravda, že čím víc medu, tím tvrdší perníčky jsou.
Já dělám takové voňavé.. na půl z celozrnné mouky, míň cukru - dávám třtinový... ale medu storpocentně jen ty dvě vrchovaté lžíce a povedou se taky dycky.. musela bych ale hledat a to už dneska nedám..
jinak taky dávám uležet do ledničky, já minimálně do druhého dne, klidně ale dva dny i víc, aby se soda a koření rozleželo a taky potírám před a když chci lesklé tak i po, ale my většinou perníčky zdobíme - teda zdobí děti - hořkou čokoládou - to jsme zjistili, že jsou nejlepší, jsou od čoko navlhlé a krásně měkké a to potom už po nepotíráme.. nebo je potíráme jen po horké.. a jen fakt tenkou vrstvu, hned to uschne a jsou lesklé.
Jo a ještě proti tomu tvrdnutí, musí se ty perníčky taky sundat z plechu teplé a nenechávat na plechu vystydnout, to potom ztvrdnou - vyschnou
Předchozí