Přidat odpověď
Já budu s dvolením ragovat na to safari - loni jsem měla stejný názor jako Ty a nejela tam, letos sjem si řekla, že je třeba vše vyzkoušet, než to člověk zatratí. Vyrazili jsme tam na otevíračku, což bylo super, protože aut tam bylo minimum, žádné postávání ve frontách. Musím taky říct, že na aktivitě zvířat jsem nezaznamenala žádné změny oproti tomu, jak fungovaly v době, dky se tam chodilo pěšky - naopak, třeba tak aktivní nosorožce jsem ještě nikdy neviděla. Stejně tak zvířata v safari vypadala v pohodě, stála kousek od cesty, procházela se kolem aut, navíc jsme měli kliku, že jim zrovna dovezli krmení :) No a vzhledem k tomu, že miluju žirafy, tak jsme se u jejich výběhu zastavili asi na 10 minut a já jsem se jen v klidu koukala (za tu dobu nás předjely asi 3 auta) - žirafy jsou od přírody lekavá zvířata, které špatně snáší změny o to víc mě překvapilo, že celé velké stádo bylov pohodě, mládě dokonce stálo jen kousek od příkopu, vůbec nevypadaly, že by je auta nějak rozrušovala......Opravdu mě to překvapilo, ale jak jsem psala, byli jsme tam těsně po otevíračce, takže nevím, jak to vypadá třeba odpoledne, kdy už musí být zvířata rozmrzela, kdy mezi auty jezdí i atobusy a kdy tam asi bude mnohem větší provoz......Takže si nejsem moc jistá, co si o tom myslet :(
Každopádně mi taky přijde, že zoo jde trochu jiným směrem než třeba Pražská (například to, že kmotři mláďat se s nima mazlí - teba se šelmama - to v Pražské neexistuje) - prostě mi přijde, že dvorská zoo jde spíše komerčnější cestou a to se mi nelíbí. Četla jsem rozhovor s dcerou Vágnera, která tam pracovala a nevypadala moc spokojená, prý byl nějaký problém s prodeji kopytníků do arabských zemí....Vím, že měli problémy už s tím transportem nosorožců, ale tam mi přišlo, že pravda byla spíše na straně zoo a tomu teda fandím.....
Jinak k tomu, ž eje tam méně živočišných druhů - je to logické, zoo se více specializují a prostě nechovají zvířata, kterým by nemohli zajistit důstojné podmínky. A lední medvědi a hroch obojživelný zrovna ty podmínky vyžadují docela dost náročné...Co se týče Tadaa, tak ten sám bohužel asi zůstane :( je neplodný, takže k němu nikdo nikdy žádnou nadějnou samici nedá a když teď byla zoo vyloučená, tak se k další gorile jen těžko dostane (BTW prý chtěli Moju z Prahy - fakt nevím na co, když mají neplodného smcme :( ) Ale jak říkám, směřování zoo se mi taktéž nelíbí....
P.S. Do Zoo Dvůr Králové jsem jezdila každoročně už odmala, kousek od Náchoda máme chalupu...
Předchozí