Juldafulda, já třeba vím kde je zakopaný pes u nás doma, že dítě vyniká v - PISECH, fyzice a chemii(jak říká můj manžel nosit jedničky z chemie je úchylný).
Občas se dětem pustí TV,pohádky je nebavili....na čt2 byli dokomenty. Ty je bavili víc jak Kouzelná školka a večerníček. Ještě ve 4letech si myslel, že znělka a jde se spát.
Pak přišla škola.....a s ní kabelovka.....manžel zaplatil na zimu řadu darvin(aby je bylo před co usadit po lyžování)...nebo jak se jmenuje....:viasat history, spectrum, bořiči mýtů(který vysvětlý fyziku líp jak učitel)....a podobné pořady...nasál to do sebe jako houba......neříkám, že to jsou Tv diváci,ale proti mě...určitě těch 30-60minut u Tv jsou.
Pak tu jsou knihy....máme ty tlusté: země, vesmír....a podobně.....klidně si v nich celé odpoledne listoval.
V knihovně si půjčují knihy: co jak proč? (mimochodem v nich si čtu i já- máme doma počasí- tak se dovzdělávám
)
A co já si jako malá pamatuju. NA Tv jsem se jako dítě skoro nedívala. Večer...snad 2x za rok, odpoledne jen sem tam někdy...teřba manžel jako městské dítě čučel víc.
knihy- doma nějaké byli,ale v knihovně moc encyklopedii nebylo.