| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nelze v případě, že zásek proběhne na místě, kde hrozí nebezpečí.
Mám vyzkoušeno, že jediné možné řešení je odnést.

Na jedno z mých dětí zabíral okamžitě byť naznačený odchod matky, ponechání dítěte na místě a v případě pokračujících scén palice matky tvrdší než palice dítěte. A vysvětlování, vysvětlování do zblbnutí. Klid. Nezvyšovat hlas.

Druhé dítě však po odchodu matky nepropadalo panice a snažilo se dostat kamkoli, kde bylo otevřeno (domy, byty, auta). Nezbývalo, než odnést.

V situaci, kdy je matka vánočním soumarem, jsem ponechávala na místě věci zbytné a vláčela nezbytnosti (děti). Později jsem se pro ně vracela. Poučena, nechodila jsem pak nikdy obtížena tak, abych situaci fyzicky nezvládla. Nakupovala jsem jen tehdy, pokud jsem byla sama či s nějakým doprovodem nebo přes internet.

Z procházek jsem se však občas vracela tak, že jsem přes každé rameno hodila jedno řvoucí a kopající dvojče, dvěma prsty přidržovala UH motorky (jedna sousedka opatřila designové plechové šlapací autíčko za těžké prachy a to pak ponechávala různě zaparkované po vsi – neunesla syna i autíčko najednou) a v případě potřeby konala krátké přestávky.
Taky pomáhá opakovat si "je to normální, je to normální".

Elííí, víš, co je dobrý? PŘEJDE TO! Nikdo nevydrží řvát věčně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.