a co provedla maminka, že se dře jak otrok???
Na mamince přece nejvíc záleží, páč těm mrňouskům musí vydržet ještě spoustu let zdravá a spokojená!
radím - mimčo do kočáru (je jedno jestli hlubokého, nebo do sporťáku) a starší na skate...
Elí, já měla první dítko narozené v září před 7,5 lety, tehdy ještě šátky a nosítka atp. tak moc jako teď rozšířené nebyly (já tedy měla jako jediná z mých kamarádek z okolí babyvak, ale v tom jsem prcka nosila jen 1. měsíc a pak na nákup - 3.patro bez výtahu
). Takže v kočárku byl od té doby, co začala zima - jo, taky se v něm dost nabečel, ale - v zimě jsem ho do mrazu prostě vzít do náručí nemohla....tehdy mi připadalo, že jako jediná matka jezdím se řvoucím kočárem
nakonec si zvykl... v kočárku pak vždycky spal - tedy v jedoucím kočárku, protože v zimě fakt nehrozilo, že bych si někde s časopisem posadila na lavičku... no a to mu vydrželo i do dalších let - jakmile jsem se s kočárkem někde zastavila, byl okamžitě vzhůru...
Proti tomuhle zasekávání - já mám strašlivě tvrdohlavý dítě - mi vždycky nejlíp pomáhalo "kecání - odvádění pozornosti"... furt jsem něco mlela, ukazovala atp. tedy zaměstnávat mu hlavu aby mu to muselo šrotovat a byl nucen reagovat - tohle u nás zabíralo fakt asi nejvíc - jinak fakt nevím...
Kámošky se mi smály, že mám a každou situaci nějakou říkačku, nebo básničku (zavazování čepice, tkaničky, chůze přes přechod atp.) , jenže ony měly takové ty hodňoučké a ovladatelné holčičky, já si narozdíl od nich připadala, že venčím neřízenou střelu...
V dubnu uvidím, jak na tom bude druhý exemplář
, ale už se předem těším, že budu v parku taky SEDĚT a ČÍST SI a mimčo bude spát! jsem holt věčný optimista