Přidat odpověď
se kouknu, taky držím - teda jen píšu do sebekoučinku už tři týdny a mám problém s příjmem bílkovin
já měla včera ptáčky z hovězího zadního
jinak dělám pizzu z celozrnné mouky a hodně zeleniny a zjistila jsem, že je fakt dietní, ani 10 kousků nevydalo za jednu porci těch ptáčků :D
jinak moravské uzené je málo tučné, potom mě hodně chutná odtučněný tvaroh a dávám si do něj lžíci domácí borůvkové marmelády - kterou dělám 3:1 (borůvky:cukr)
potom
kuřecí maso na kousky - naložit do vejce, lžíce škrobu, sůl, lžíce oleje, dle chuti koření co máš rád a- spíš bylinky.. nechat chvíli odležet, nasucho opéct na pánvi.. prvně jako placku, otočit a roztrhat na jednotlivé kousky - k tomu vařené brambory - nebo pečené na plechu - na pečící folii..se solí a kmínem, stačí lehce vymazat olejem
pak třeba celozrnné palačinky plněné špenátem a třeba syrovátkovým sýrem..
a už ani envím.. spíš jím tak normálně
třeba rajská je taky prima.. když si k ní uvaříš hovězí..
já teď nejvíc ujíždím na tmavém toustovém chlebu, namazaném ramou jemně solenou (má totiž jen 1500kj na 100g) a na to nebo k tomu rajčata..
potom jsem měla v pátek - vařené brambory a b rokolici v páře (já totiž nemusím maso, proto pořád válčím s těma bílkovinama)
jinak hodně šunku - dělá mi táta domácí - buď jen kuřecí nebo jen vepřovou - ale samé libové - takže tuk max 5%
Předchozí