| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vetsinou se snazim vyvolat u ditete odpovidajici emoci, v tomto pripade soucit.

Tohle se mi nestalo, ale asi to nejhorsi, co mladeznice provedly, byl utek ze zahrady. Sousede (dospeli!) odsroubovali prkna z plotu a jejich dcera je za podpory matky vylakala k nim. Malem jsem zesilela, kdyz jsem je hledala a nasla diru v plote - je to kousek k silnici, k rece, sousedi nemaji vrata, na pozemku maji nezakryty osmimetrovy pokus o studnu.
Kdyz jsem je privedla domu, tak jsem horem dolem vysvetlovala, hlavne jsem se donutila trochu brecet. Taky jsem vysvetlila, ze po svete behaji lide nejen hodni a zli, ale i uplne blbi, procez je clovek nesmi poslouchat. Clovek se musi spolehat na mamu. Kdyz videly, v jakem jsem soku (trochu jsem toho prihrala), venovaly mi pozornost.
Sousedy ksem si podala, ale za tyden znovu dira v plote.
Deti uz mi to hlasily vcetne toho, ze sousedka opet lakala, ale nesly.
Coz povazuju za fantastickej vychovnej uspech. Jejich sebeovladani a duveru ve me jsem podporila tim, ze jsme k tem sousedum pak sli na navstevu, i kdyz se mi nechtelo. Vzaly si z toho, ze nesmyslne nezakazuju, da se se mnou dohodnout, ale museji dodrzovat pravidla.

Zatimco trest byva casto povazovan za jakousi cenu za nejake bezva zlobeni. Trestane deti v mem okoli si delaji, co chteji dal. S trestem uz rovnou pocitaji.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.