Přidat odpověď
Chci se zeptat, jestli někdo víte, dají-li se a jak ovládat nebo zabránit výskytu šoků?
Fyzickým záležitostem, funkcím v těle, anatomii a zdraví rozumím jen tak obecně, nějak do hloubky nevidím, nemám na to vzdělání a ani potřebu, spíš tak co si vyposlechnu o prckovi, ale i to se mi po vysvětlení podstatného pro mě (jak pečovat, co ohlídat) vykouří z hlavy. :)
Ale dnes se chci ptát na mě a ne dítě.
Při jakémkoli zranění zažívám pocity šoku - návaly horka a zimy, pocit na omdlení, na zvracení, točení hlavy, bušení srdce, třas..
Když jsem spadla na ledu a zlomila si ruku, když zakopnu o stůl a narazila si malíček, vyvrknutý kotník, říznutí do prstu atd. okamžitě se projeví tento šok a nějakou chvíli mě paralyzuje. Nemyslím, že je to něco vážného, jen čím jsem starší, tím víc je to jaksi směšné.. Samozřejmě se ovládám natolik, že nebrečím, nekřičím, nesténám, uvědomuji si, z čeho ten stav pramení a jak se seberu, jsem schopná si zranění ošetřit. Ale bolest vůbec těžko snáším a tyto šoky prostě neovládám, tak se ptám, dá se to? A máte to někdo podobně?
Předchozí