j.ejdo.. jo jo.. k machrování a nebo třeba já vím z vlastní zkušenosti, že třeba ani ne machrování, ale když jsem měla jen nejstaršího - zpětně vidím, že to bylo zlaté dítě.. dělal co se mu řeklo, když se náhodou vzpouzel, stačilo jedno zastrašení... - přislíbení trestu a přestal, když nepřestal, nasledoval trest, který on ale vzal.. a nevyváděl.. prostě věděl, že to je trest za neuposlechnutí.. a když jsem třeba byli nakupovat a některá maminka měla řvoucí dítě ve vozíku, co řvalo celej nákup, tak sem si říkala. a kolikrát i pronesla nahlas k manželovi, co ty matky s těma dětma dělají..
no když se nám narodila prostřední, která má ADHD a PAS a dokázala prořvat dvouhodinový nakup ve vozíku, tak jsem už pochopila, co to je.. a už nikdy nikoho nesoudím, co já se jí natahala domů řvoucí z hřiště.. na hřiště... do obchodu, z obchodu, žádné vysvětlování ani hranice nefungovaly, přesto, že dobře mluvila, tak se s ní nedalo rozumně domluvit.. ale tak kolem 4tého roku se mi začala výchova vracet, bohužel porucha soustředění u ní je tak velká, že i když chce a moc se snaží, tak fakt v klidu nevydrží - teď je jí 6,5
ke dvěma starším máme ještě 3leťáka.. aten je tak něco mezi..
jinak nejhodnější jsou samozřejmě když jsou každej zvlášť, dnes jsem s nima hodinu se všema třema čekala u zubařky.. a většina lidí na mě v čekárně soucitně koukala, jak blbly a vyváděly a chvíli neposeděly.. asi věděli o co jde.. to se hned na pohledu pozná.. :D naštěstí nikdo nekoukal po výšeně, jako co že to mám za nevychované spratky :D
ale jinak k tématu - souhlasím s boží ženou:
rozmazlené je dítě, které dostatne všechno co si umane, které nejen že diskutuej (to je povoleno) ale dohaduje se o termínech předem dohodnutých, a přčesto, že se dohodne termín nový, tak ho záměrně poruší, stejně tak jako porušuje sliby, protože ví, že postih žádný nenásleduje a které naprosto nerespektuje nikoho