| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Diskusi jsem jen prolétla a mám pár poznámek.
ZA 1) Referát se přednáší, nečte se. Děti mohou mít psané poznámky, ale z podstaty té metody jde hlavně o mluvený projev - čtení nahlas by k tomu nemělo být potřeba
ZA 2) úplně mne děsí, že ještě fungují ve školách hodiny, kdy celá třída čte dohromady, každý kousek nahlas a ostatní "dávají pozor" - to je přece takové plýtvání časem dětí, tak neefektivní metodu bych zakázala!!! jde to i jinak a lépe ~a~

ZA 3) Zamysli se, v jakých situacích bude dítě potřebovat čtení nahlas v životě a ty nasimuluj - tedy jsi v kuchyni, on v pokojíku - u počítače a potřebuješ, aby ti přečetl recept na vaření z internetu, nebo čtěte mladšímu sourozenci, hůř vidícímu dědečkovi/babičce zprávu v novinách, holky čtou pohádku panenkám, nebo může tátovi přečíst návod na sestavení nějaké police apod. Ať se to aspoň podobá reálné situaci a ať vycítí tu potřebu, ať se z toho nestane zbytečná pruda ~x~

Taky si můžete zahrát hru, kdy jeden je dospělák sedí u kafe v obýváku a má u sebe křížovku (stáhneš po netu různě), legenda k ní je ale rozstříhaná po řádcích a rozmístěná v různých částech pokoje (ideálně ještě trošku schovaná). Aby mohl dospělák vyplnit křížovku, potřebuje legendu, dítě běhá po bytě a "pořvává" - předčítá dospělákovi jednotlivé věty (může to být i hádanka- tedy kratší text). Dítě se nesmí od legendy vzdálit a ani nesmí dospělákovi napovědět. Dospělák doplňuje. Dospělák může chtít některé legendy zopakovat, když jsou přečteny nesrozumitelně ;-) ale bez kárání, jen prostě "neslyšel jsem, můžeš mi řečíst znova tu druhou část?" apod.
Hru může hrát táta/babička/děda i se dvěma dětmi - jsou k tomu ale potřeba dvě různé křížovky a legenda označená barevně, aby se vědělo, pro koho to je. Pak se střídají v předčítání, nebo se různě přebíhají apod. Je to sranda mumraj. Kdo vyplní celou křižovku, dostane odměnu - třeba koláč, který mamka zatím upěče. ~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.