| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Cim jsem starsi a zkusenejsi, tim vic se bojim. Ted dlouho pred narozenim druheho ditete uz uplne vseho.

- Bojim se, ze jsem si ted tak zvykla na prvorozene pohodove a temer bezproblemove robatko, ze budu mit problem prijmout uplne jine, "cizi" a dost mozna narocnejsi dite a milovat ho stejne jako prvni. Bojim se, ze v nem budu stale hledat rysy prvorozeneho a budu zklamana, ze to neni to "moje" miminko.

- Tehoz se bojim u manzela, protoze ten si i k prvorozenemu hledal cestu velmi pomalu a postupne. Tam mu to navic usnadnovalo, ze to je to kluk, ale ted se treba narodi holcicka a z toho je rozpacity, jen na to prijde rec. "Co budu s holkou delat?" (Pak z nej samozrejme "vytlucu" priznani, ze ji pripadne bude mit stejne rad jako syna, ale obavy zustavaji... )

- Bojim se, ze druhe miminko treba nebude uplne zdrave nebo bude vyrazne narocnejsi a ja to nezvladnu ukocirovat tak, aby tim netrpelo to starsi.

- Bojim se, ze se porod nevyvede tak prirozene jako posledne, a miminko i ja tim budeme poznamenani. Jeste se porodu ani neblizim a uz mam strach, ze se nepovede a ja budu mit vycitky. Naprosto absurdni. ~8~

- Bojim se, ze nezvladneme ukocirovat vztahy mezi sourozenci, ze starsi bude velmi zarlit a ja nevim, jak ho poradne pripravit. Doted byl vsude obskakovany a na prvnim miste, jak se zvladne delit? Z predchozich diskuzi vyplynulo, ze byt starsim sourozencem neprinasi temer zadne vyhody, spis naopak. Vetsina starsich sourozencu se citi i v dospelosti nejakym zpusobem ukrivdena. Nezda se mi realne, ze prave my, bez nejakeho konkretnejsiho vychovneho konceptu, bychom to mohli nejak rozumne zvladnout. Mladsi deti zas mivaji problem s cilevedomosti, s tahem na branku, s dokoncenim studia ap. (Znam to od sebe a take nevim, kde udelali rodice chybu.) To nemuzeme dat. ~:(

- Bojim se, ze zaprah se dvema detmi se svym neuveritelne mizernym time managementem, prokrastinaci a velkou potrebou spanku, nemuzu zvladnou. (Pritom realne - proc by ne? Zvladly to jine i s vice detmi.)

A toho vseho se bojim presto, ze do materske role jsem napoprve vklouzla velmi snadno, jsem v ni rada a samotnou me prekvapilo, jak vsechno zvladam. Ale nejsem jenom falesne ukolebana prvnim zdravym a bezproblemovym ditetem? Pripadam si trochu paranoidni, na druhe dite jsme se moc tesili a ted najednou si to cekani vubec nezvladam uzivat tak, jako napoprve. Navic je mi mnohem vic zle a jsem vic unavena, takze uz ted mam vycitky, ze se nezvladam venovat starsimu tak, jak bych chtela. A to porad druhe ditko ma daleko pred narozenim... Ach jo. Starnu a blbnu.

Vlastne jsem se chtela jenom vykecat. Diky vsem, co to precetli az do konce. :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.