| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj vespolek, dlouho jsem tu nebyla ~x~
Potřebuji si spíš vykecat, ulevit a rozdýchat jednu věc.
Svým dětem jsem přes víkend dala za úkol, aby mi sepsaly nějaký seznam na Vánoce s tím, že si to prohlédnu a dle svého uvážení a finančních možnostech jim pod stromečkem něco koupím.
Malošky zatím tak nějak né že by nevěděly, ale jim to stačilo mi jen říct a já tak nějak z toho, co mi pověděly, koupím a dopřeji.
Mladší ze starších si navrhla něco, co se mi sice nepříčí, vím, že to hce už nějakou dobu, ale nemám na to dost fin.prostedků a do Vánoc to nedošetřím. Pověděla jsem jí to narovinu, byla sice zklamaná, ale přiznala, že to tak nějak dopředu věděla a jen to zkusila. V "zásobě" má jiný dárek, který taky chce delší dobu a ten ju koupím.
Ovšem starší, tam jsem narazila na zeď. To, že potřebuje nový tlf, vím a jsem ochotna mu ho aj koupit, ovšem ten, který si vybral JEN NA ZÁKLADĚ KRÁSY, se mi přeci jen příčí už jen cenou, na kterou nemám a nehodlám mu ho koupit. Řekla jsem mu, že je sice hezký, že mi ho i ukázal, ale za tu cenu mu ho prostě nekoupím, že mu pořídím jiný, trošku levnější. Odpovědí mi bylo to, že když ne tenhle, tak raději žádný a bude mít tuhle "šunku"...
Po vysvětlování, co jak a proč a názorného ukázání mých příjmů + výdajů to pochopil tak, že i přes to, když mi zbude jen "pár stovek" na měsíc a můžu si s nimi každé 2-3 měsíce dovolit udělat výlet vlakem po celé ČR, tak vlastně mám aj na drahý dárek jen pro něj.
Mé výdaje jsou vyšší něž příjmy, zbytek mi doplácí hmotná nouze..a přesto jsem schopna si pár kaček měsíčně něco utržit bokem na nečekané výdaje buď do školy nebo právě na zmíněné Vánoce + narozeniny.
Nejsou to extra částky, ale nad dárkami, které dostanou, se nijak neušklebovaly, ba naopak se ještě divily, že jsem jim to dopřála, když vím, kolik co stojí a jak jsou děcka občas fakt nároční.
Proto mě udivilo to synovo chvání a nemohu se zbavit pocitu, co že to dělám špatně... Mají se mnou výlety - otec na ně s prominutím s**e - jak na mladší, tak na starší nevyjímaje už kolik let. V neděli jsme spolu všeci byli v Dinoparku a jen za ten jeden den jsem nechala 3.000,- Kč. Jsme schopna jim dopřát to či ono v rámci mých možností, dávám kapesné ( sice ne velké částky, je to 50,-/týden starším, 25,-/týden mladším ), dopřeji i nějakou tu kačku "mimo" a přesto "něco" dělám špatně. Tak nevím, kde je chyba.

Nechci snad ani odpověď, jen děkuji všem, kdo dočetl až sem a přeji hezký den. ~x~
Potřebovala jsem se vykecat, byť pracovně...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.